,,Netanyahu m-a trădat în 2020", acuză Trump, care dezvăluie că a planificat împreună cu Israel asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani/ Fostul preşedinte mai spune că dacă ar fi fost preşedinte, Israelul n-ar fi fost luat prin surprindere de atacul Hamas

  • Fostul preşedinte american Donald Trump a spus că Israelul „dacă ar fi fost preşedinte, Israelul nu ar fi fost luat prin suprindere de atacurile teroriste ale organizaţiei Hamas".
  • Trump a mai declarat anterior că dacă ar fi fost preşedinte, Ucraina nu ar fi fost invadată de Rusia.
  • Fostul preşedinte republican, în prezent cu multiple acuzaţii penale, inclusiv pentru instigarea la violenţă şi asaltul împotriva Capitoliului în ianuarie 2021, îl acuză pe actualul preşedinte democrat Joe Biden că ar fi fraudat alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.
1752 afișări
Imaginea articolului ,,Netanyahu m-a trădat în 2020", acuză Trump, care dezvăluie că a planificat împreună cu Israel asasinarea generalului iranian  Qasem Soleimani/ Fostul preşedinte mai spune că dacă ar fi fost preşedinte, Israelul n-ar fi fost luat prin surprindere de atacul Hamas

Mediafax FOTO/AP

„Trebuie să protejăm Israelul, nu avem de ales”, a spus Trump. „ Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a fost rănit foarte grav din cauza a ceea ce s-a întâmplat aici. Nu era pregătit. El nu era pregătit, iar Israelul nu era pregătit. Şi sub Trump, nu ar fi trebuit să fie nepregătiţi”.

Trump a mai spus: ,,Cine ar fi crezut că serviciile lor informaţionale nu ar fi fost capabile să înţeleagă asta? Mii de oameni au fost implicaţi. Mii de oameni ştiau despre asta şi l-au lăsat să scape. Nu a fost un lucru bun pentru Netanyahu sau pentru nimeni”.

Fostul preşedinte Donald Trump l-a mai acuzat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că l-a trădat chiar înainte ca SUA să-l ucidă pe general iranian de rang înalt în 2020, Qasem Soleimani, potrivit The Hill

„Israelul urma să o facă cu noi şi era totul planificat  de luni de zile”, a spus el despre coordonarea uciderii  generalului Qassem Soleimani , şeful Forţei Quds de elită din Iran.

„Aveam totul pregătit şi, cu o noapte înainte de a se întâmpla, am primit un apel că Israelul nu va participa la acest atac

„Nimeni nu a auzit această poveste până acum”, a spus Trump. „Nu ne-au spus de ce. Nu voi uita niciodată că Bibi Netanyahu ne-a dezamăgit”, a spus el.

„Am fost dezamăgiţi de asta. Foarte dezamăgit”, a spus el, citat de Fortune. „Dar ne-am făcut treaba singuri, cu o precizie absolută... şi apoi Bibi a încercat să-şi asume meritul”.

Comentariile dure ale lui Trump la un miting de miercuri în West Palm Beach, Florida, au fost denunţate rapid de unul dintre aliaţii lui Netanyahu, Casa Albă şi de mai mulţi rivali prezidenţiali republicani, inclusiv guvernatorul Florida Ron DeSantis.

Majoritatea liderilor americani, inclusiv candidaţii republicani la preşedinţie, s-au aliniat în spatele Israelului după invazia Hamas, despre care preşedintele Joe Biden a spus că a fost cea mai oribilă zi pentru evrei de la Holocaust încoace. Cel puţin 2.500 de oameni au murit. 

Însă Trump, primul candidat pentru nominalizarea prezidenţială din partidul republican, care a încercat de mult să se prezinte drept un apărător feroce al Israelului, a făcut remarci dure miercuri seară.

El a transmis mulţimii de la miting că rugăciunile sale sunt pentru Israel şi a promis din nou să sprijine ţara şi să sprijine eforturile de a distruge Hamas, înainte de a continua să descrie că a avut o „experienţă proastă” cu liderii Israelului pe care nu a împărtăşit-o niciodată înainte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici