Netanyahu salută "actele de curaj incredibile" ale poporului iranian

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat duminică "actele de curaj incredibile" ale manifestanţilor iranieni care, în opinia lui, subliniază "adevărata natură a regimului" de la Teheran.

17 afișări
Imaginea articolului Netanyahu salută "actele de curaj incredibile" ale poporului iranian

Netanyahu salută "actele de curaj incredibile" ale poporului iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne confruntăm cu un regim care îşi reprimă propriul popor şi răspândeşte teroare. Este un regim a cărui adevărată natură a fost demascată şi aceasta prin actele de curaj incredibile ale cetăţenilor iranieni", a afirmat Netanyahu, contactat de postul american de televiziune NBC.

Manifestanţii iranieni "ies în stradă şi înfruntă gloanţele, pot să vă spun, în calitate de persoană care crede profund în democraţie, că se vede absenţa democraţiei în ceea ce se întâmplă în Iran", a continuat el, afirmând că este vorba despre "cea mai bună demonstraţie în faţa lumii întregi a adevăratei naturi de regimului".

"Ceva foarte profund, fundamental este pe cale să se petreacă, iar poporul iranian exprimă o dorinţă profundă de libertate", a adăugat el.

Iranul este inamicul declarat al Israelului, după numeroasele declaraţii ale preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad care a negat Holocaustul şi a făcut apel la distrugerea Israelului. Statul evreu, singura putere nucleară din regiune, acuză Teheranul că încearcă să îşi procure arma nucleară sub acoperirea unui program nuclear civil, ceea ce Iranul dezminte.

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a declarat marţi că ţara sa nu intenţionează să ia parte la conflictul politic care a izbucnit după alegerile prezidenţiale iraniene.

"Este vorba despre o problemă iraniană internă. În orice caz, există două puncte de consens în rândul elitei politice iraniane, ura faţă de Israel şi dorinţa de a continua programul nuclear. Acesta este motivul pentru care nu ne punem nici o speranţă în ceea ce se întâmplă", a explicat Lieberman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici