Netflix face un documentar despre controversatul fost şef al FMI Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol

Netflix pregăteşte un documentar despre fostul preşedinte al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn (DSK), care, în 2011, a fost arestat după acuzaţii de agresiune sexuală şi tentativă de viol, potrivit Le Parisien.

748 afișări
Imaginea articolului Netflix face un documentar despre controversatul fost şef al FMI Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol

Netflix face un documentar despre controversatul fost şef al FMI Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol. Sursă foto: Profimedia

Documentarul ar fi fost deja comandat companiei de producţie Capa şi va fi realizat de actorul Jalil Lespert, autorul unor pelicule precum "Yves Saint Laurent" şi "Versailles".

Deocamdată nu se ştie dacă va fi vorba despre un documentar sau o miniserie.

De asemenea, potrivit Le Parisien, fostul şef FMI încă nu şi-a dat acordul pentru a fi intervievat pentru acest documentar, programat pentru lansare pentru 2021.

În 2011, DSK a fost acuzat de abuz sexual de o cameristă a unui hotel din New York. Acesta a respins acuzaţia de abuz, însă a recunoscut că avut "un comportament inadecvat" şi a continuat procesul într-un tribunal civil. Cele două părţi au ajuns la o înţelegere financiară ai cărei termeni nu au fost făcuţi publici.

În urma acestui scandal, DSK, şef al FMI din 2007, şi-a dat demisia, în mai 2011.

În 2015, o instanţă franceză l-a achitat pe Dominique Strauss-Kahn în "procesul Carlton", în care acesta era acuzat de proxenetism în formă agravată. Strauss-Kahn era acuzat că s-a aflat în centrul unei reţele de prostituţie create de "prieteni" de-ai săi din nordul Franţei. Judecătorii au stabilit că DSK nu putea să ignore faptul că femeile cu care făcea sex erau plătite şi că petrecerile respective erau organizate special pentru el. În apărarea sa, DSK s-a declarat adept al libertinajului.

În 2014, regizorul Abel Ferrara a lansat filmul "Welcome to New York", cu Gerard Depardieu şi Jaqueline Bisset, inspirat de scandalul Dominique Strauss-Kahn (DSK).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici