Nevada: Cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi în urma prăbuşirii unui avion la un show aerian - VIDEO

Cel puţin două persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite vineri la Reno, în Nevada, după ce un avion care participa la un spectacol aerian s-a prăbuşit în apropierea publicului.

259 afișări
Imaginea articolului Nevada: Cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi în urma prăbuşirii unui avion la un show aerian - VIDEO

Nevada: Cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi în urma prăbuşirii unui avion la un show aerian

Cel puţin două persoane au murit, potrivit canalului de televiziune local KOLO, care citează surse medicale, însă bilanţul ar putea creşte dramatic, surse locale indicând că 12 persoane ar fi murit şi alte 75 sunt rănite.

Bilanţul nu a fost confirmat încă de autorităţi.

"A fost ca un masacru, ca şi cum ar fi explodat o bombă", a declarat un martor ocular, citat de Reno-Gazette Journal. "Un bărbat a fost tăiat în două, e sânge peste tot", a adăugat el.

Pilotul avionului, decedat în urma accidentului, avea 80 de ani, potrivit MSNBC.

Organizatorii au afirmat că accidentul a distrus aproape complet primele rânduri ale tribunelor. O înregistrare video difuzată de televiziunile americane arată avionul - un Mustang P-51 din cel de-Al Doilea Război Mondial - prăbuşindu-se în apropierea unei tribune, după ce intră în picaj în timpul zborului.

Un purtător de cuvânt al organizatorilor a afirmat că pilotul avionului se afla la al doilea zbor când a transmis un apel de ajutor, înainte ca aparatul să se prăbuşească. "Nu ştim de ce s-a prăbuşit. Pilotul a lansat un apel de ajutor şi a ieşit din cursă", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici