NEWS ALERT Delegaţi ai Indiei la reuniunea G7 de la Londra, testaţi pozitiv cu COVID-19. Carantină pentru oficiali de rang înalt

Ministrul indian de externe şi întreaga sa echipă care participa la reuniunea miniştrilor de externe ai G7 de la Londra au anunţat că se autoizolează, după ce doi membri ai delegaţiei au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, anunţă Reuters.

517 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Delegaţi ai Indiei la reuniunea G7 de la Londra, testaţi pozitiv cu COVID-19. Carantină pentru oficiali de rang înalt

NEWS ALERT Delegaţi ai Indiei la reuniunea G7 de la Londra, testaţi pozitiv cu COVID-19. Oficiali de rang înalt au intrat în carantină

India, care se confruntă în prezent cu cea mai gravă creştere din lume a cazurilor de COVID-19, participă la G7 ca invitat şi trebuia să ia parte la întâlniri marţi seara şi pe tot parcursul zilei de miercuri.

"Am fost informat ieri seară de expunerea la posibile cazuri COVID pozitive", a declarat ministrul indian de externe Subrahmanyam Jaishankar pe Twitter. "Ca o măsură de prudenţă şi, de asemenea, din consideraţie faţă de ceilalţi, am decis să particip virtual. Acesta va fi cazul şi întâlnirii G7 şi astăzi."

Întâlnirea precede principalul summit G7, care va avea loc într-o staţiune rurală engleză în iunie, cu participarea preşedintelui american Joe Biden şi a altor lideri mondiali.

Un oficial britanic a confirmat cele două teste pozitive şi a declarat că întreaga delegaţie indiană se autoizolează.

Întâlnirile programate pentru miercuri au continuat conform planificării.

Marţi, imaginile din interiorul sălii de conferinţe Lancaster House au arătat realitatea diplomaţiei în epoca coronavirusului - delegaţi separaţi de ecrane de plastic şi o „fotografie de familie” a miniştrilor distanţi cu grijă la doi metri.

India nu este membră a G7, dar a fost invitată de Marea Britanie la summitul din această săptămână, împreună cu Australia, Africa de Sud şi Coreea de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
delegaţie,
g7,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici