NEWS ALERT SUA spune că invazia rusescă a început. Desfăşurarea de trupe în regiunile separatiste va fi clasificată de Casa Albă drept invazie / SUA pregăteşte sancţiuni dure

Casa Albă a numit desfăşurarea de trupe ruseşti în estul Ucrainei drept o "invazie", după ce iniţial a ezitat să folosească acest termen - o linie roşie despre care preşedintele Joe Biden a declarat că ar duce la aplicarea de către SUA a unor sancţiuni severe împotriva Moscovei.

5213 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT SUA spune că invazia rusescă a început. Desfăşurarea de trupe în regiunile separatiste va fi clasificată de Casa Albă drept invazie / SUA pregăteşte sancţiuni dure

NEWS ALERT SUA spune că invazia rusescă a început. Desfăşurarea de trupe în regiunile separatiste va fi clasificată de Casa Albă drept invazie / SUA pregăteşte sancţiuni dure

Mai mulţi lideri europeni au declarat mai devreme în cursul zilei că trupele ruseşti au fost mutate în zonele controlate de rebeli în estul Ucrainei după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut independenţa acestora - dar unii au indicat că nu este vorba încă de o invazie.

Dar Casa Albă a semnalat o schimbare a propriei poziţii.

"Credem că acesta este, da, începutul unei invazii, cea mai recentă invazie a Rusiei în Ucraina", a declarat Jon Finer, principalul consilier adjunct pentru securitate naţională. El a precizat că termenul "ultima" este important.

Casa Albă a decis să înceapă să se refere la acţiunile Rusiei ca la o "invazie" din cauza situaţiei de pe teren, potrivit unui oficial american care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru Associated Press.

Administraţia s-a împotrivit iniţial să numească desfăşurarea de trupe deoarece Casa Albă dorea să vadă ce avea de gând să facă de fapt Rusia. După evaluarea mişcărilor trupelor ruseşti, a devenit clar că este vorba de o nouă invazie, a adăugat oficialul.

CITEŞTE AICI Independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk. UE pregăteşte unele dintre cele mai dure pachete de sancţiuni / Germania suspendă proiectul Nord Stream 2, britanicii anunţă sancţiuni pentru 5 bănci ruseşti

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici