Newt Gingrich, candidat la alegerile primare republicane: Americanii vor fi în pericol pentru tot restul vieţii - VIDEO

Newt Gingrich, candidatul favorit în sondaje pentru a câştiga alegerile primare republicane, a apreciat marţi că americanii vor fi "în pericol pentru tot restul vieţii" şi că trebuie să se acţioneze în consecinţă pentru a-i proteja.

336 afișări
Imaginea articolului Newt Gingrich, candidat la alegerile primare republicane: Americanii vor fi în pericol pentru tot restul vieţii - VIDEO

Newt Gingrich: Americanii vor fi în pericol pentru tot restul vieţii - VIDEO

"Vom fi cu toţii în pericol pentru tot restul vieţii noastre", a declarat fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, în cadrul unei dezbateri televizate privind securitatea naţională. "Trebuie să ne pregătim pentru a ne proteja în faţa celor care, dacă ar putea, ar şterge unul dintre oraşele noastre de pe hartă", a adăugat el.

El intenţiona să justifice astfel necesitatea, în opinia sa, de a consolida "Patriot Act", o lege antiteroristă votată în timpul mandatului lui George W. Bush, după atentatele de la 11 septembrie 2001, şi extinsă recent până în 2015.

Texanul Ron Paul a răspuns imediat că această lege este "antipatriotică". "Convingerea mea personală este că nu trebuie abandonată niciodată libertatea pentru securitate", a subliniat el.

Potrivit unui sondaj naţional al Universităţii Quinnipiac, realizat în rândul simpatizanţilor republicani şi publicat marţi, Gingrich se clasează pe primul loc cu 26 la sută din intenţiile de vot, faţă de 22 de procente cât ar obţine Mitt Romney.

Pe de altă parte, o altă secţiune a sondajului, realizată în rândul alegătorilor din tot spectrul politic, arată că americanii îl consideră pe Romney candidatul cel mai capabil să îl înfrunte pe preşedintele Barack Obama în alegeri. Astfel, 44 la sută ar vota pentru el, iar 45 la sută pentru Obama.

Herman Cain a scăzut în intenţiile de vot de la 30 la sută la 14 procente, în urma erorilor şi a scandalurilor sexuale care l-au afectat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici