Nicaragua este acuzată că a condus o campanie masivă de dezinformare în mediul online. Cum au fost depistaţi şi ce măsuri au fost luate pentru a fi stopaţi

  • Meta (compania din spatele Facebook şi Instagram) a eliminat peste 1.000 de conturi false din Nicaragua
  • Conturile erau parte a unei campanii de dezinformare condusă de guvernul nicaraguan
  • Acţiunea a avut loc înainte de alegerile prezidenţiale, care se vor desfăşura în weekend
369 afișări
Imaginea articolului Nicaragua este acuzată că a condus o campanie masivă de dezinformare în mediul online. Cum au fost depistaţi şi ce măsuri au fost luate pentru a fi stopaţi

Sursa foto: Mediafaxfoto

Compania Meta a eliminat peste 1.000 de conturi false din Nicaragua, create cu scopul de a dezinforma în legătură cu frământările politice cu care se confruntă ţara din America Centrală. Mai exact, Facebook a închis 937 de conturi, 140 de pagini şi 24 de grupuri, iar Instagram, 363 de conturi, relatează BBC.

Acţiunea de amploare întreprinsă de gigantul tech a scos la iveală faptul că înalţi oficiali ai guvernului nicaraguan sunt implicaţi într-o amplă campanie de dezinformare, care are ca scop final discreditarea oponenţilor politici ai preşedintelui Daniel Ortega şi promovarea acestuia înaintea alegerilor.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc în acest weekend, dar situaţia este destul de ambiguă deoarece principalii candidaţi sunt închişi. În acest context, Statele Unite ale Americii au catalogat alegerile drept o farsă şi un afront la adresa democraţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici