Nici un atac terorist, explozie sau incendiu la bordul avionului prăbuşit la Smolensk

Nu a existat nici un atac terorist, explozie sau incendiu la bordul avionului prezidenţial polonez prăbuşit lângă Smolensk, la 10 aprilie, a declarat miercuri directoarea Comitetului interstatal de aviaţie, Tatiana Anodina, citată de Itar-Tass în pagina electronică de miercuri.

22 afișări
Imaginea articolului Nici un atac terorist, explozie sau incendiu la bordul avionului prăbuşit la Smolensk

Nici un atac terorist, explozie sau incendiu la bordul avionului prăbuşit la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ea a prezentat primele concluzii ale comisiei tehnice care a analizat cauzele accidentului avionului polonez Tu-154M.

"Ancheta a decis că nu a avut loc nici un atac terorist, explozie, incendiu sau funcţionare defectuoasă a echipamentului", a spus Anodina, adăugând că motoarele au continuat să funcţioneze până când aparatul de zbor a atins solul.

"Sistemul de navigaţie era de asemenea pornit, el a rămas operaţional în permanenţă şi echipajul a primit toate informaţiile despre condiţiile meteorologice şi posibilele aerodromuri de rezervă", a adăugat Anodina.

Echipajul a fost informat că vizibilitatea în apropiere de Smolensk era de 20 de metri, cu patru minute înainte de producerea accidentului, a anunţat pentru Interfax, în timpul unei conferinţe de presă, un reprezentant al biroului rus de anchete privind accidentele aeriene, MAK, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

"Cu patru minute înainte de accident, un Iak-40 al forţelor aeriene poloneze a informat (echipajul avionului Tu-154 al preşedintelui polonez) că estima vizibilitatea la 20 de metri, a declarat oficialul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici