Nicolas Maduro condamnă "represiunea brutală" din Catalonia

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a condamnat, duminică, "represiunea brutală" a cetăţenilor care susţin referendumul de independenţă a Cataloniei şi l-a acuzat pe premierul spaniol Mariano Rajoy că este un "dictator", relatează site-ul agenţiei Reuters.

700 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro condamnă "represiunea brutală" din Catalonia

Nicolas Maduro condamnă "represiunea brutală" din Catalonia

"Nu intervin în afacerile interne ale Cataloniei, ale Spaniei sau ale altor ţări, dar acestea sunt evenimente internaţionale de mare importanţă (...). Represiunea a părut brutală, cu adevărat brutală, pentru că dacă oamenii sunt paşnici şi liniştiţi, lăsaţi-i în pace", a spus Maduro.

Preşedintele Venezuelei consideră că Mariano Rajoy a dat dovadă de ipocrizie când a sprijinit opoziţia din Venezuela, apoi a vrut să reprime disidenţa din propria ţară.

"Cine este un dictator? Nicolas Maduro sau Rajoy - care a ales sângele, bastoanele şi loviturile împotriva unui popor nobil? Susţinerea noastră se îndreaptă către oamenii din Catalonia. Rezistă, Catalonia! America Latină te admiră", a mai spus Maduro.

Nicolas Maduro consideră că acţiunea poliţiei spaniole de a confisca buletinele de vot şi alte documente este o dovadă că premierul spaniol nu are o abordare democratică şi a comparat anvergura evenimentelor din Barcelona cu perioada generalului Francisco Franco, 1939-1975.

Ministerul spaniol de Interne a anunţat că 33 de poliţişti au fost răniţi în urma confruntărilor violente cu protestatarii, iar numărul total al persoanelor rănite a ajuns la 844.

Guvernul spaniol a fost un critic vocal al regimului Nicolas Maduro, acuzându-l că subminează democraţia Venezuelei şi că prejudiciază 30 de milioane de persoane, care suferă din cauza lipsei de hrană şi de medicamente.

Nicolas Maduro este la rândul său acuzat de opoziţia venezueleană de "represiune sălbatică" în timpul unui val de proteste antiguvernamentale care au durat din luna aprilie până în luna iulie a acestui an şi care s-au soldat cu aproximativ 125 de decese.

Liderul de la Caracas a susţinut intervenţia poliţiei şi a armatei pe străzile din Venezuela prin comparaţia că locuitorii Cataloniei "nu aveau cagule sau arme precum militanţii dreptei venezuelene".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici