Nicolas Maduro: Statele Unite vor să distrugă programul alimentar al Venezuelei

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat joi Statele Unite că încearcă să distrugă programul alimentar al ţării, prin intermediul căruia statul oferă alimente pentru şase milioane de familii, potrivit Reuters.

547 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro: Statele Unite vor să distrugă programul alimentar al Venezuelei

Nicolas Maduro: Statele Unite vor să distrugă programul alimentar al Venezuelei

Declaraţiile lui Maduro vin în contextul în care, potrivit unor surse care au dorit să rămână anonime, Washingtonul ar pregăti sancţiuni şi dosare peale împotriva mai multor oficiali venezueleni suspectaţi că ar fi utilizat programul alimentar de stat pentru spălare de bani în favoarea Guvernului de la Caracas.

Măsurile referitoare la programul alimentar, cunoscut în Venezuela sub acronimul CLAP, ar urma să intre în vigoare în următoarele 90 de zile, potrivit aceloraşi surse.

„Statele Unite pregătesc sancţiuni pentru a distruge sistemul CLAP”, a declarat Maduro în cadrul unui discurs televizat. „Faceţi ce vreţi, noi vom continua cu acest program”, a adăugat acesta.

Programul alimentar al Venezuelei oferă pachete alimentare subvenţionate pentru populaţie. Aceste pachete includ produse precum orez, paste, ulei şi lapte praf, cele mai multe dintre acestea fiind importate din ţări precum Turcia, Mexic, Columbia şi Brazilia. Maduro a lansat acest program în 2016, ca reacţie la penuria de alimente şi la inflaţia galopantă cu care se confruntă ţara. Criticii acestui program susţin că regimul de la Caracas îl foloseşte pentru a pune presiune pe beneficiari să sprijine în continuare partidul aflat la guvernare.

Departamentul american de Stat nu a oferit nicio informaţie oficială cu privire la eventualele sancţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici