Niger: Cel puţin 34 de cadavre ale unor imigranţi, inclusiv 20 de copii, găsite în deşert

Osemintele a 34 de migranţi, inclusiv 20 de copii, care au fost abandonaţi de călăuze în timp ce încercau să ajungă la Algeria au fost descoperite în deşert, săptămâna trecută, au anunţat autorităţile din Niger, potrivit site-ului postului de televiziune France24.

611 afișări
Imaginea articolului Niger: Cel puţin 34 de cadavre ale unor imigranţi, inclusiv 20 de copii, găsite în deşert

Niger: Cel puţin 34 de cadavre ale unor imigranţi, inclusiv 20 de copii, găsite în deşert

"Treizeci şi patru de persoane, inclusiv cinci bărbaţi, nouă femei şi 20 de copii au murit încercând să traverseze deşertul," se precizeză în comunicatul Ministerului de Interne din Niger.

O sursă din cadrul forţelor de securitate a declarat că osemintele au fost descoperite în apropiere de Assamaka, un punct de frontieră între Niger şi Algeria, iar cel mai probabil, aceştia au murit de sete.

Temperaturile din regiune ajung şi până la 42 de grade Celsius, iar furtunile de nisip sunt frecvente.

După izbucnirea războiului civil din Libia, Algeria a devenit principala destinaţie pentru imigranţi din regiunea Africii, mii de imigranţi ilegal care se îndreaptă spre Europa sunt nevoiţi să străbată deşertul Sahara pentru a ajunge în nordul Africii, de unde se îmbarcă pentru a încerca să traverseze Marea Mediterană.

În primele şase luni ale acestui an, peste 2,814 de persoane s-au înecat încercând să ajungă în Europa, potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi.

O nouă propunere pusă în discuţie săptămâna trecută implică utilizarea fondurilor europene pentru promovarea investiţiilor private în valoare de până la 60 de miliarde de euro în statele de unde provin cei mai mulţi imigranţi, adică Etiopia, Niger, Nigeria, Mali şi Senegal, dar şi Iordania şi Liban.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici