Nigeria a înregistrat al treilea deces provocat de febra hemoragică Ebola

Un funcţionar din cadrul Comunităţii Economice a Statelor Africii de Vest (CEDEAO) infectat cu virusul Ebola a murit în Nigeria, a anunţat marţi organizaţia internaţională regională, bilanţul deceselor provocate de febra hemoragică în această ţară crescând astfel la trei.

287 afișări
Imaginea articolului Nigeria a înregistrat al treilea deces provocat de febra hemoragică Ebola

Nigeria a înregistrat al treilea deces provocat de febra hemoragică Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Victima, Jatto Asihu Abdulqudir, în vârstă de 36 de ani, era membru al Biroului de legătură al CEDEAO în Lagos, cel mai mare oraş din această ţară şi din Africa de Vest.

Abdulqudir s-a aflat în contact cu un liberian, Patrick Sawyer, care a murit din cauza infectării cu acest virus într-un spital din Lagos pe 25 iulie. El fusese pus în carantină.

O infirmieră care l-a îngrijit pe liberian a murit săptămâna trecută la Lagos.

Zece cazuri confirmate, dintre care trei s-au soldat cu decese, au fost înregistrate de către Ministerul nigerian al Sănătăţii.

Epidemia de Ebola afectează patru ţări din Africa de vest de la începutul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici