Nigeria şi Eritreea reacţionează la restricţiile privind imigraţia impuse de Administraţia Trump

Nigeria şi Eritreea au reacţionat sâmbătă după ce au fost incluse de către Administraţia Donald Trump pe lista statelor supuse restricţiilor de călătorie şi imigraţie, solicitându-i preşedintelui american să reflecteze asupra deciziei, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1121 afișări
Imaginea articolului Nigeria şi Eritreea reacţionează la restricţiile privind imigraţia impuse de Administraţia Trump

Nigeria şi Eritreea reacţionează la restricţiile privind imigraţia impuse de Administraţia Trump

Astfel, autorităţile din Eritreea au declarat că respingerea automată de către Washington a solicitărilor de vize de imigrare ale cetăţenilor săi este „inacceptabilă”, în timp ce Guvernul Nigeriei a anunţat că a înfiinţat un comitet care să se ocupe de problemele care l-au determinat pe Trump să ia această decizie.

Cele două state se numără printre cele şase ţări pentru care Statele Unite au impus restricţii de călătorie, după cum a anunţat Administraţia de la Washington vineri.

Oficialii americani au informat că aceste ţări nu îndeplinesc standardele de securitate impuse de către Statele Unite.

„Nigeria îşi reafirmă angajamentul de a avea relaţii productive cu Statele Unite şi alţi aliaţi, în special în domeniul securităţii mondiale”, se arată într-un comunicat emis de către Administraţia Prezidenţială a Nigeriei.

Ministrul nigerian al Informaţiilor a declarat pentru Reuters că nu a avut informaţii cu privire la includerea ţării sale pe această listă până la anunţul de vineri al Washingtonului.

Ministrul de Externe din Eritreea, Osman Saleh Mohammed, a declarat că Guvernul din care face parte consideră că includerea Eritreei pe această listă va afecta relaţiile ţării sale cu Statele Unite. „Considerăm că această decizie este inacceptabilă. Cu toate acestea, nu îl vom expulza pe ambasadorul Statelor Unite”, a declarat acesta.

Administraţia preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri că a adăugat şase noi state pe lista ţărilor vizate de restricţii de călătorie în SUA, decizie despre care criticii susţin că reprezintă o încercare a lui Trump de a bloca accesul musulmanilor în ţară, potrivit CNN.

Cele şase ţări adăugate pe listă sunt Nigeria, Eritreea, Tanzania, Sudan, Kârgâzstan şi Myanmar. Spre deosebire de celelalte state aflate deja pe listă, cele şase state vor fi supuse doar unor restricţii privind imigrarea, nu şi unor restricţii referitoare la călătorii.

Astfel, cetăţenii din aceste ţări vor putea călători în Statele Unite, însă cererile de imigrare venite din partea acestora vor fi respinse automat.

Decizia Administraţiei Trump va intra în vigoare pe 22 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
nigeria,
eritreea

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici