Nikol Pashinyan: Armenia nu intenţionează să adere la NATO

Armenia nu intenţionează să adere la NATO, însă va continua să colaboreze cu organizaţia de securitate, a declarat premierul armean Nikol Pashinyan într-un interviu pentru postul radio Ekho Moskvy, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

244 afișări
Imaginea articolului Nikol Pashinyan: Armenia nu intenţionează să adere la NATO

Nikol Pashinyan: Armenia nu intenţionează să adere la NATO

"Motivul este că suntem stat membru al Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă şi obiectivul nostru este să facem mai eficientă apartenenţă Armeniei la organizaţie", a declarat premierul de la Erevan.

În acelaşi timp, Pashinyan a afirmat că Armenia intenţionează să continue să coopereze cu NATO.

"Avem unele programe comune, participăm la misiunea de menţinere a păcii din Kosovo, cooperăm cu NATO de mai mulţi ani, durează de mult timp şi vom continua", a adăugat liderul armean.

Pashinyan a participat în perioada 11-12 iulie la summitul NATO de la Bruxelles, liderul armean luând parte la o reuniune a reprezentanţilor ţărilor implicate în misiunea NATO din Afganistan. Armenia participă cu trupe la această misiune de pregătire şi asistenţă pentru forţele afgane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici