Nivelul păcii s-a îmbunătăţit uşor, dar riscurile teroriste s-au accentuat - studiu

Nivelul păcii pe plan mondial s-a îmbunătăţit uşor pentru prima dată de la izbucnirea războiului din Siria, dar armonia este în scădere, iar riscurile teroriste s-au accentuat, arată un raport al Institutului pentru Economie şi Pace, cu sediul în oraşul australian Sydney.

705 afișări
Imaginea articolului Nivelul păcii s-a îmbunătăţit uşor, dar riscurile teroriste s-au accentuat - studiu

Nivelul păcii s-a îmbunătăţit uşor, dar riscurile teroriste s-au accentuat - studiu (Imagine: Hepta)

Potrivit cercetătorilor, nivelul păcii a crescut puţin în ultimele 12 luni, dar costurile asociate conflictelor au un impact enorm asupra economiilor lumii.

În pofida amplificării riscurilor teroriste, Europa rămâne cea mai paşnică regiune a lumii. Potrivit studiului, 60% dintre ţări se confruntă cu riscuri teroriste mai mari decât în urmă cu zece ani.

Populismul este în creştere în Europa, afectând nivelul păcii, accentuând inegalităţile, deteriorând libertatea presei şi acceptarea de către cetăţeni a drepturilor altora.

La fel ca în ultimii cinci ani, Siria este cea mai violentă ţară din lume, urmată de Afganistan, Irak, Sudanul de Sud şi Yemen. Orientul Mijlociu şi nordul Africii sunt cele mai violente regiuni ale lumii.

Cea mai paşnică ţară continuă să fie Islanda, urmată de Noua Zeelandă, Portugalia, Austria şi Danemarca.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici