Noi acuzaţii împotriva lui Alexei Navalnîi. Dizidentul are deja o condamnare totală de peste 30 de ani

Criticul declarat al Kremlinului Alexei Navalnîi a arătat, vineri, pe reţelele de socializare că a fost informat despre noi acuzaţii penale împotriva sa, relatează Reuters.

503 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii împotriva lui Alexei Navalnîi. Dizidentul are deja o condamnare totală de peste 30 de ani

Noi acuzaţii împotriva lui Alexei Navalnîi. Dizidentul are deja o condamnare totală de peste 30 de ani

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, ispăşeşte deja sentinţe într-o colonie penală care totalizează peste 30 de ani pentru acuzaţii inclusiv de extremism şi a petrecut o mare parte din ultimii doi ani în izolare pentru o serie de presupuse infracţiuni.

Potrivit sursei citate, în comentariile emise prin intermediul apropiaţilor săi, el a declarat că a fost acuzat acum în temeiul articolului 214 din codul penal, care se referă la vandalism. „Habar nu am ce este articolul 214 şi nu am unde să mă uit. Veţi şti înaintea mea”, a arătat el pe canalul său de Telegram. „Ei chiar iniţiază un nou dosar penal împotriva mea la fiecare trei luni. Rareori un deţinut închis într-o celulă solitară timp de peste un an are o existenţă socială şi politică atât de vibrantă”, se mai arată pe contul acestuia.

Navalnîi este de departe cea mai cunoscută figură din opoziţia divizată a Rusiei. Susţinătorii îl prezintă ca o figură în stilul lui Nelson Mandela, care într-o zi va fi eliberat din închisoare pentru a conduce ţara.

Mişcarea sa politică a fost scoasă în afara legii, iar reprezentanţii cheie ai acesteia au fugit în străinătate, ca parte a unei represiuni împotriva disidenţei care s-a intensificat de când preşedintele Vladimir Putin şi-a trimis forţele armate în Ucraina, la începutul anului trecut

Navalnîi a fost declarat vinovat în august de noi acuzaţii legate de presupuse activităţi extremiste şi condamnat la încă 19 ani de închisoare, pe lângă cei 11 ani şi jumătate pe care îi ispăşea deja. El respinge toate acuzaţiile ca fiind motivate politic şi menite să reducă la tăcere criticile sale la adresa Kremlinului.

Luna trecută, trei dintre avocaţii săi au fost înscrişi într-un registru al „teroriştilor şi extremiştilor” de către un organism de supraveghere financiară, la cinci săptămâni după ce au fost arestaţi sub suspiciunea de apartenenţă la un „grup extremist”.

Navalnîi şi-a câştigat admiraţia în întreaga lume pentru că s-a întors voluntar în Rusia în 2021 din Germania, unde fusese tratat pentru ceea ce testele de laborator occidentale au arătat că a fost o tentativă de otrăvire cu un agent neurotoxic în Siberia.

El a fost arestat imediat la sosire. Kremlinul a negat că ar fi încercat să îl ucidă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici