Noi ajutoare pentru armata ucrainiană. SUA au trimis 100 de drone switchblade către armata ucraineană

Statele Unite au trimis 100 de drone switchblade armatei ucrainene, iar armele "vor ajunge rapid în Ucraina, dacă nu sunt deja acolo", a declarat un oficial al Departamentului Apărării, citat de CNN.

2654 afișări
Imaginea articolului Noi ajutoare pentru armata ucrainiană. SUA au trimis 100 de drone switchblade către armata ucraineană

Noi ajutoare pentru armata ucrainiană. SUA au trimis 100 de drone switchblade către armata ucraineană

"Suntem în discuţii cu ucrainenii cu privire la viitoarele utilizări ale dronelor switchblade şi, desigur, vom păstra această opţiune deschisă în continuare", a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

Dronele switchbalde sunt mici şi portabile, fiind numite şi drone kamikaze, care poartă focoase şi detonează la impact. Cel mai mic model poate lovi o ţintă aflată la o distanţă de până la 10 km, potrivit companiei care produce dronele.

Kirby a mai spus că SUA au instruit "un număr foarte mic de soldaţi ucraineni care se aflau deja în Statele Unite" cu privire la drone, înainte de a se întoarce în Ucraina pentru a-i instrui pe alţii.

"Un individ ar putea fi instruit în mod corespunzător cu privire la modul de utilizare a dronei switchblade în aproximativ două zile sau cam aşa ceva", a spus Kirby.

El a mai spus că SUA "vor analiza alte oportunităţi adecvate, dacă va fi nevoie, pentru a oferi mai multă instruire pe switchblade, dacă este necesar".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici