Noi alegeri parlamentare vor fi convocate în Malta, în urma unui vot în Parlament

Guvernul maltez de centru-stânga al premierului Lawrence Gonzi a rămas în minoritate parlamentară, luni seara, ceea ce va antrena noi alegeri.

103 afișări
Imaginea articolului Noi alegeri parlamentare vor fi convocate în Malta, în urma unui vot în Parlament

Noi alegeri parlamentare vor fi convocate în Malta, în urma unui vot în Parlament (Imagine: AFP: Arhiva Mediafaxfoto)

Guvernul nu a reuşit să obţină majoritatea în cadrul unui vot privind bugetul pe 2013. Premierul va merge marţi la preşedintele George Abela care va dizolva Camerele Parlamentului.

Un deputat din cadrul majorităţii, Franco De Bono, a votat împotriva proiectului şi s-a raliat opoziţiei, iar această schimbare a fost suficientă pentru căderea Guvernului.

Preşedintele republicii trebuie să anunţe de acum data viitoarelor alegeri, care ar putea fi în martie.

Lawrence Gonzi, liderul Partidului Naţionalist (PN) a devenit şeful Guvernului în 2004, înlocuindu-l pe Edward Fenech Adami.

În timpul Guvernului acestuia micul arhipelag a aderat la UE în acelaşi an, apoi la zona euro în 2008.

În 2009, partidul său a câştigat la limită alegerile legislative, cu o diferenţă de un singur mandat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici