Noi CONTROVERSE privind staţiunea inaugurată în Coreea de Nord: Ce produse există în Masik Ski Resort, în ciuda embargoului - GALERIE FOTO

Un producător suedez de tunuri de zăpadă şi-a exprimat surprinderea, vineri, după ce a constatat că produsele îi sunt utilizate fără ştiinţa sa în staţiunea de schi Masik Pass Ski Resort, care a fost deschisă în Coreea de Nord pe 31 decembrie.

29042 afișări
Imaginea articolului Noi CONTROVERSE privind staţiunea inaugurată în Coreea de Nord: Ce produse există în Masik Ski Resort, în ciuda embargoului - GALERIE FOTO

Noi CONTROVERSE privind staţiunea inaugurată în Coreea de Nord: Ce produse există în Masik Ski Resort, în ciuda embargoului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe fotografii din staţiune au fost publicate de către agenţia oficială de presă KCNA, pe 31 decembrie, cu ocazia inaugurării staţiunii situate pe dealul Masik din Wonsan, la o altitudine de 768 de metri.

GALERIE FOTO

Şi de această dată, propaganda militară şi-a făcut datoria, la inaugurare participând numeroşi militari aşezaţi în formaţie, care îi aduceau un tribut liderului Kim Jong-un.

Fotografiile au generat noi controverse, după ce îl ele pot fi observate tunuri de zăpadă Areco, între alte bunuri occidentale care nu ar trebui să se afle acolo, din cauza unui embargo impus asupra bunurilor de lux.

"Nu am nicio idee despre modul în care au aterizat în Coreea de Nord. Nu am vândut în mod direct Coreei de Nord", a declarat pentru cotidianul Dagens Nyheter directorul general Areco Johan Erling.

"Am vorbit cu distribuitorul nostru din China astăzi (joi) şi nu a vândut tunuri de zăpadă acolo", a adăugat el.

El a apreciat că probabil au fost achiziţionate de ocazie şi că ar fi foarte dificil să se afle cine le-a furnizat.

Între "bunurile de lux" al căror export către Coreea de Nord este interzis de către Uniunea Europeană (UE) se află "articole şi echipamente de schi, de golf, de scufundare şi pentru sporturi acvatice".

Kim Jong-un a vizitat pe 31 decembrie staţiunea care, potrivit agenţiei oficiale de presă, are în total 110 kilometri de piste.

Elveţia a blocat în august o vânzare de instalaţii cu ajutorul cărora schiorii urcă pante, produse de către Bartholet Maschinenbau (BMF), în valoare de şapte milioane de franci (5,7 milioane de euro), refuzând ca firma să îşi dea concursul la "un proiect care serveşte prestigiului şi propagandei regimului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici