Noi date despre prăbuşirea avionului Germanwings: Cutia neagră găsită este avariată, dar poate fi exploatată

Una dintre cutiile negre ale avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, prăbuşit marţi în Alpii francezi, găsită în cursul serii este avariată dar "exploatabilă", a declarat miercuri secretarul de stat pentru Transporturi Alian Vidalies, într-un interviu acordat postului de radio Europe 1.

3951 afișări
Imaginea articolului Noi date despre prăbuşirea avionului Germanwings: Cutia neagră găsită este avariată, dar poate fi exploatată

Noi date despre prăbuşirea avionului Germanwings: Cutia neagră găsită este avariată, dar poate fi exploatată (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Vidalies a confirmat că una dintre cutiile negre ale avionului "a ajuns la Paris", după ce a fost găsită marţi. "Exploatarea sa va începe din această dimineaţă", a precizat el. "BEA (Biroul de anchete şi analize) a primit cutia, este avariată dar credem că va putea fi exploatată", a afirmat el, adăugând că aceasta este o problemă de câteva zile.

BEA se va concentra într-o primă fază pe "vocile umane, adică pe conversaţii", a precizat Alain Vidalies. "Dacă nu există nicio conversaţie în ultima jumătate de oră, se poate lucra apoi la zgomotele din interiorul carlignii. În acest caz durează mult mai mult", a explicat el.

Oficialul francez a precizat, de asemenea, că sunt analizate toate ipotezele, dar în prezent nu este privilegiată ipoteza pătrunderii unui intruns în carlingă sau a unui atentat. Informaţiile cunoscute în prezent "permit excluderea unei ipoteze, aceea a exploziei în zbor", a adăugat el.

Elicopterele şi-au reluat miercuri dimineaţa operaţiunile de căutare în zona muntoasă din Alpii francezi unde s-a prăbuşit marţi avionul A320 al companiei Germanwings, provocând moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici