Video Prăbuşirea avionului Germanwings: Operaţiunile de căutare au fost reluate în Alpii francezi

Elicopterele şi-au reluat miercuri dimineaţa operaţiunile de căutare în zona muntoasă din Alpii francezi unde s-a prăbuşit marţi avionul A320 al companiei Germanwings, provocând moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord, relatează Associated Press.

2304 afișări

Elicopterele şi-au reluat zborurile miercuri, pe o temperatură aflată la limita îngheţului şi un cer acoperit cu nori.

O cutie neagră a fost recuperată de la faţa locului. Avionul Airbus A320 operat de Germanwings, o subsidiară a companiei Lufthansa, s-a prăbuşit marţi cu mai puţin de o oră înainte de a ajunge la destinaţie, în Dusseldorf, după ce decolase din Barcelona. Acesta a intrat într-o coborâre accentuată bruscă, iar piloţii nu au trimis un semnal de alertă şi au pierdut contactul cu centrul de control, au precizat autorităţile aviatice franceze.

Potrivit cotidianului spaniol El Pais, care citează un purtător de cuvânt al Swissport, compania de asistenţă la sol, majoritatea celor 144 de pasageri sunt cetăţeni germani care se întorceau acasă după câteva zile petrecute la Barcelona şi Palma de Mallorca.

Printre pasageri se aflau şi doi angajaţi ai companiei farmaceutice germane Bayer şi reprezentanţi ai câtorva companii catalane sau cu sediul în Catalonia, care mergeau la un târg al industriei alimentare din Koln.

Lista pasagerilor include şi un grup de 16 elevi germani care se întorceau acasă după un schimb de experienţă în Llinars del Valles. Liceul local a confirmat că studenţii catalani fuseseră în Germania în urmă cu câteva săptămâni. Accidentul a şocat familiile din Llinars del Valles care găzduiseră elevii germani, toţi cu vârste de 14 şi 15 ani. Elevii erau însoţiţi de doi profesori.

Potrivit Europe 1, printre victime se numără şi doi cântăreţi de operă germani şi familiile lor. Oleg Bryjak şi Maria Radner se aflau la bordul avionului care îi ducea la Dusseldorf. Potrivit cotidianului Süddeutsche Zeitung, cei doi cântăreţi de operă fuseseră la Barcelona pentru a interpreta Siegfried, o operă de Wagner. Soţul şi copilul Mariei Radner o însoţiseră în această deplasare.

Printre pasageri se mai află un belgian, mai mulţi turci şi câţiva britanici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici