Noi decizii într-o ţară din Europa. Rata de infectare cu SARS-CoV-2, printre cele mai mari de pe continent

  • Cehia renunţă la redeschiderea magazinelor neesenţiale începând de luni.
  • Spitalele sunt pline de bolnavi din cauza creşterii cazurilor noi de coronavirus.
4081 afișări
Imaginea articolului Noi decizii într-o ţară din Europa. Rata de infectare cu SARS-CoV-2, printre cele mai mari de pe continent

Conform Reuters, decizia a fost anunţată de ministrul industriei, Karel Havlicek, pe Twitter.

„Situaţia pandemiei nu este bună, varianta britanică se răspândeşte în continuare. De aceea am decis să nu deschidem magazinele închise pentru moment", a spus Havlicek, adăugând că guvernul va dezbate din nou deschiderea magazinelor săptămâna viitoare.

Ţara cu 10,7 milioane de locuitori are cea mai mare rată de infecţie din Europa, raportând 968 de cazuri noi la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Guvernul minoritar al prim-ministrului Andrej Babis a fost mult criticat de opoziţie pentru gestionarea „haotică” a pandemiei şi imprevizibilitate şi se confruntă, de asemenea, cu cereri tot mai mari de relaxare a restricţiilor.

Guvernul a avut în vedere deschiderea magazinelor de luni. Planifică, însă, deschiderea parţială a şcolilor pentru a-i aduce înapoi pe copii în sălile de clasă în martie.

Totuşi, spitalele sunt pline de bolnavi. Vineri mai erau disponibile 14% din paturile de terapie intensivă, dintre care 149 de locuri pentru bolnavii Covid-19.

Numărul pacienţilor cu Covid-19 spitalizaţi în stare gravă a ajuns la 1.258, peste vârful din noiembrie.

Ministrul Sănătăţii, Jan Blatny, spunea că spitalele ar putea fi copleşite în două sau trei săptămâni, lansând cel mai puternic avertisment de până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici