Noi demisii în Marea Britanie, pe fondul presiunilor intense pentru retragerea premierului Johnson

Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat miercuri, în contextul intensificării presiunilor politice pentru retragerea de la putere a premierului Boris Johnson, informează BBC News.

287 afișări
Imaginea articolului Noi demisii în Marea Britanie, pe fondul presiunilor intense pentru retragerea premierului Johnson

Sursa foto: MediafaxFoto

Kemi Badenoch, secretar de stat responsabil de Administraţia locală, Credinţă şi Comunităţi în cadrul Departamentului Comunităţilor, a anunţat că demisionează. De asemenea, a demisionat Neil O'Brien, subsecretar de stat pentru Egalitate. Anterior, demisionaseră Julia Lopez, secretar de stat pentru Media, Date şi Infrastructură Digitală în cadrul Ministerului Culturii şi Digitalizării, Lee Rowley, subsecretar de stat pentru Afaceri, şi Alex Burghart secretar de stat în Ministerul Educaţiei. De asemenea, a demisionat Mims Davies, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Pensiilor.

Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, şi ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, doi membri importanţi ai Guvernului de la Londra, au demisionat marţi seară, distanţându-se de premierul Boris Johnson, supus presiunilor intense pentru a se retrage de la putere. În total, au demisionat 21 de oficiali guvernamentali în ultimele 24 de ore.

Liam Fox, fost ministru al Apărării şi unul dintre liderii Partidului Conservator, i-a cerut premierului Boris Johnson să demisioneze. Comitetul 1922, organismul de conducere al Partidului Conservator, intenţionează să modifice regulamentul intern pentru a permite depunerea cu rapiditate a unei noi moţiuni de cenzură împotriva premierului Boris Johnson, liderul formaţiunii de centru-dreapta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici