Noi detalii despre tragedia din oraşul Mariupol. Şeful misiunii ONU din Ucraina: "Credem că ar putea fi mii de morţi, victime civile, în Mariupol"

Mii de civili ar fi putut muri în oraşul port asediat Mariupol, din sudul Ucrainei, de la începutul bombardamentelor, în urmă cu patru săptămâni, a declarat marţi şeful misiunii ONU pentru drepturile omului pentru Reuters, furnizând prima estimare.

3146 afișări
Imaginea articolului Noi detalii despre tragedia din oraşul Mariupol. Şeful misiunii ONU din Ucraina: "Credem că ar putea fi mii de morţi, victime civile, în Mariupol"

Noi detalii despre tragedia din oraşul Mariupol. Şeful misiunii ONU din Ucraina: "Credem că ar putea fi mii de morţi, victime civile, în Mariupol"

Aproape 5.000 de persoane, inclusiv aproximativ 210 copii, au fost ucise în Mariupol de când forţele ruseşti l-au asediat în urmă cu o lună, a declarat luni un purtător de cuvânt al primarului Vadym Boichenko.

90% din clădirile din Mariupol au fost avariate şi 40% distruse, inclusiv spitale, şcoli, grădiniţe şi fabrici, a mai precizat acesta.

"Credem că ar putea fi mii de morţi, victime civile, în Mariupol", a declarat într-un interviu virtual Matilda Bogner, şefa misiunii ONU pentru drepturile omului în Ucraina, care desfăşoară aproximativ 60 de observatori.

Ea a precizat că misiunea nu are o estimare precisă, dar că lucrează pentru a aduna mai multe informaţii.

Oficialii locali au estimat săptămâna trecută că 300 de persoane au fost ucise în bombardamentul din 16 martie asupra unui teatru din Mariupol unde se adăposteau oameni. Până marţi, biroul ONU pentru drepturile omului a confirmat 1.179 de civili ucişi şi 1.860 răniţi pe teritoriul Ucrainei în conflictul care durează de cinci săptămâni.

Săptămâna trecută, Bogner a declarat în cadrul unui briefing că observatorii ONU au primit mai multe informaţii despre gropile comune în Mariupol, inclusiv una care părea să conţină 200 de cadavre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici