Noi detalii în cazul atacului asupra ambasadei nord-coreene de la Madrid. Suspectul implicat în incident a oferit FBI-ului datele furate

O instanţă din Spania a inculpat trei cetăţeni străini, un american, un mexican şi un sud-coreean, în legătură cu atacul care a vizat ambasada nord-coreeană de la Madrid, unul dintre suspecţi fiind acuzat că a oferit Biroului Federal de Investigaţii (FBI) datele sustrase în urma atacului.

2471 afișări
Imaginea articolului Noi detalii în cazul atacului asupra ambasadei nord-coreene de la Madrid. Suspectul implicat în incident a oferit FBI-ului datele furate

Noi detalii în cazul atacului asupra ambasadei nord-coreene de la Madrid. Suspectul implicat în incident a oferit FBI-ului datele furate

Judecătorul spaniol Jose de la Mata a anulat marţi ordinul de secretizare a dosarului, anunţând că a descoperit dovezi privind diverse infracţiuni, inclusiv încălcarea proprietăţii private, agresiune şi intrare prin efracţie, comise de o „organizaţie criminală", informează agenţia The Associated Press.

Magistratul spaniol a afirmat că Adrian Hong Chang, un cetăţean mexican, rezident american, este presupusul lider al unui grup de zece persoane care pe data de 22 februarie a pătruns în ambasada Coreei de Nord din Madrid. Agresorii au sechestrat câţiva angajaţi şi au sustras documente, calculatoare şi telefoane.

Hong Chang a reuşit să părăsească Spania şi a zburat în Statele Unite, unde a contactat Biroul Federal de Investigaţii (FBI), a adăugat judecătorul spaniol.

Anterior, oficiali din Spania au declarat că suspectează că agenţi CIA au fost implicaţi în atacul care a vizat ambasada nord-coreeană din Madrid.

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a negat orice implicare în incident, dar surse guvernamentale de la Madrid consideră „neconvingător" răspunsul CIA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici