Noi dezvăluiri despre răpirile din SUA: Cele trei femei ar fi avut sarcini multiple pe durata captivităţii. Poliţia a descoperit lanţuri şi corzi în casă

Cele trei femei ţinute ostatice timp de aproape un deceniu într-o casă din Cleveland, în statul american Ohio, au fost obligate să întreţină raporturi sexuale cu răpitorii lor, care au condus la cinci sarcini.

1200 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri despre răpirile din SUA: Cele trei femei ar fi avut sarcini multiple pe durata captivităţii. Poliţia a descoperit lanţuri şi corzi în casă

Noi dezvăluiri despre răpirile din SUA: Cele trei femei deţinute în Cleveland ar fi avut sarcini multiple pe durata captivităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse din cadrul poliţiei au declarat marţi seara că suspectul Ariel Castro le-a ţinut legate pe cele trei femei cu lanţuri şi benzi în casa din Cleveland. Acestea ar fi fost ţinute în camere diferite şi este posibil să fi fost dezlegate în perioade diferite, relatează Daily Mirror, în ediţia electronică de miercuri.

Ofiţerii au dezvăluit, de asemenea, că cele trei femei au avut sarcini "multiple". Una dintre victime a suferit trei avorturi deoarece era subnutrită. Potrivit informaţiilor, femeile ar fi fost bătute atât de crunt încât ar fi pierdut alte sarcini.

Surse citate de postul de televiziune WKYC din Cleveland, asociat NBC, susţin că nu se ştie exact ce s-a întâmplat după ce femeile au rămas însărcinate.

Poliţia afirmă că a descoperit lanţuri şi corzi în casa din Cleveland

Lanţuri şi corzi au fost descoperite în casa din Cleveland, în statul Ohio (nord), unde au fost găsite, luni, trei femei dispărute de aproximativ zece ani, a anunţat şeful poliţiei locale Michael McGrath, miercuri, pentru NBC.

Poliţia americană îi interoga, miercuri, pe cei trei fraţi suspectaţi de sechestrarea celor trei femei. Ariel, Onil şi Pedro Castro, trei fraţi cu vârste în jur de 50 de ani, arestaţi la scurt timp după eliberarea tinerelor, urmează să fie prezentaţi în faţa unui judecător în cursul zilei, pentru a fi inculpaţi. "Ei vorbesc", a afirmat simplu şeful poliţiei locale, Michael McGrath, pentru postul de televiziune NBC.

Amanda Berry, în vârstă de 27 de ani, Gina DeJesus, 23 de ani, şi Michelle Knight, 32 de ani, au fost eliberate luni seara, după ce au fost răpite la vârsta de zece, nouă şi, respectiv, 11 ani. Un copil în vârstă de şase ani, fiica uneia dintre femei, născut în captivitate, a fost găsit cu ele. 

"Avem confirmarea că ele au fost legate şi am găsit lanţuri şi corzi în hol", a declarat McGrath.

Potrivit lui, captivelor li se permitea "foarte rar" să iasă afară: "Ele erau eliberate în curtea din spate din când în când, cred".

Şeful poliţiei nu a confirmat informaţiile apărute în presă potrivit cărora tinerele ar fi fost însărcinate de mai multe ori. 

"Echipa de anchetatori, formată din agenţi ai FBI şi ofiţeri ai poliţiei din Cleveland, consemnează mărturiile victimelor încă de ieri (marţi) şi va continua şi astăzi (miercuri)", a explicat el. 

Cei trei suspecţi "ar urma să fie acuzaţi cel puţin de răpire", a declarat pentru AFP Page Pate, un avocat specializat în drept penal. "Când anchetatorii vor descoperi ce s-a întâmplat în casă, vor putea fi adăugate noi acuzaţii", a precizat el. 

Poliţia a confirmat că Amanda Berry are o fiică în vârstă de şase ani, Jocelyn, care s-ar fi născut în captivitate. O fotografie o arată pe Berry zâmbitoare, alături de sora şi de fiica sa la spital.

Micuţa "pare să fie în formă - fericită, sănătoasă şi a mâncat o îngheţată noaptea trecută", a povestit pentru ABC Ed Tomba, şef adjunct al poliţiei din Cleveland.

"Coşmarul s-a terminat", le-a declarat Steve Anthony de la FBI jurnaliştilor. "Aceste trei tinere femei ne-au oferit definiţia ultimă a supravieţuirii şi perseverenţei. Vindecarea poate să înceapă".

Fotografiile celor trei suspecţi prezintă nişte bărbaţi corpolenţi cu bărbi grizonate. 

Vecinii, stupefiaţi, l-au descris pe Ariel Castro drept un şofer de autobuz simpatic, muzician, precizând că fiica sa venea să îl vadă din când în când, împreună cu copiii ei. 

"Făceam grătare cu acest tip (...) şi ascultam salsa", a declarat Charles Ramsey, vecin cu el de un an, încă sub efectul şocului. 

Directorul Securităţii publice din Cleveland Martin Flask a asigurat că poliţia nu a avut niciodată informaţii care să sugereze că se întâmpla ceva anormal în casa de pe bulevardul Seymour.

Poliţia a recunoscut că a mers în două rânduri la această casă: în martie 2000 pentru o ceartă pe stradă şi în ianurie 2004 după ce Ariel Castro, şofer pe un autobuz şcolar, a uitat un copil în vehicul.

De fiecare dată poliţia a bătut la uşă în zadar, fără să obţină un răspuns.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici