Noi dezvăluiri în SCANDALUL Petraeus: Cele două protagoniste au efectuat vizite la Casa Albă

Cele două femei protagoniste ale scandalului în urma căruia directorul CIA David Petraeus a demisonat au efectuat mai multe vizite la Casa Albă, de la începutul mandatului lui Barack Obama, în 2009, a declarat vineri un oficial american.

385 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri în SCANDALUL Petraeus: Cele două protagoniste au efectuat vizite la Casa Albă

David Petraeus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paula Broadwell, biografa şi fosta amantă a generalului în retragere, a participat la reuniuni pe tema situaţiei din Afganistan şi Pakistan în cadrul complexului de la Casa Albă, mai exact în clădirea Eisenhower, care se învecinează cu sediul preşedinţiei americane, a precizat acest oficial sub protecţia anonimatului.

Prima reuniune a avut loc în iunie 2009, cu un membru al echipei guvernamentale însărcinat cu dosarele afgan şi pakistanez, iar a doua reuniune a avut loc în iunie 2011, în cadrul unui grup de aproximativ 20 de persoane, potrivit aceleiaşi surse.

Generalul în retragere David Petraeus, o persoană respectată în Statele Unite, a demisionat la 9 noiembrie de la conducerea Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), după dezvăluirea unei relaţii extraconjugale de mai multe luni cu Broadwell.

Un alt general de patru stele, John Allen, comandantul forţelor NATO în Afganistan (ISAF), este şi el citat în scandalul legat de generalul Petraeus. Pentagonul a lansat o anchetă asupra unei corespondenţe considerate "deplasată", confirmând un "flirt" între acesta şi Jill Kelly, femeia care a condus FBI-ul să descopere din întâmplare că Petraeus avea o relaţie extraconjugală.

La rândul ei, Kelly a vizitat Casa Albă în ultimele luni, a declarat pentru AFP oficialul american, "o dată în cadrul unei vizite turistice împreună cu familia şi copiii şi de două ori pentru a lua prânzul la cantina personalului preşedinţiei, împreună cu sora sa şi un angajat al Executivului, cunoscut de familia Kelly în timpul unei vizite la baza aeriană McDill", lângă Tampa, în Florida (sud-est), oraş în care Jill Kelly locuieşte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici