Noi fotografii şocante cu militari israelieni pozând alături de deţinuţi palestinieni legaţi

Presa israeliană a publicat miercuri noi fotografii cu militari israelieni pozând alături de prizonieri palestinieni cu ochii acoperiţi şi mâinile legate, arătând astfel că difuzarea, luni, a unei prime serii de imagini de acest tip nu reprezintă un caz izolat.

227 afișări
Imaginea articolului Noi fotografii şocante cu militari israelieni pozând alături de deţinuţi palestinieni legaţi

Noi fotografii şocante cu militari israelieni pozând alături de deţinuţi palestinieni legaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CLICK AICI PENTRU POZE CU DEŢINUŢII PALESTINIENI LEGAŢI

"A devenit o normă pentru militari să se fotografieze în acest mod, care traduce situaţii trăite zilnic de ei şi de palestinieni", a declarat Yehouda Shaul, reprezentant al organizaţiei neguvernamentale "Să rupem tăcerea", aflată la originea difuzării acestor noi imagini.

Organizaţia neguvernamentală strânge de mai mulţi ani mărturii ale militarilor care au activat în teritoriile palestiniene.

În aceste noi fotografii publicate pe Facebook, se pot vedea militari care stau în jurul unei tinere deţinute îngenuncheate, un militar culcat alături de un prizonier aşezat, având mâinile la spate, sau un militar pozând alături de un palestinian rănit, adus cu ambulanţa.

Fotografiile îi prezintă cel mai adesea pe deţinuţi într-o situaţie umilitoare, dar fără a se putea spune că ar fi fost abuzaţi.

"Cel mai surprinzător este faptul că în Israel chiar şi aceste fotografii au putut să şocheze, deşi sunt lucruri mult mai grave care se întâmplă" în timpul arestărilor sau interogatoriilor, a subliniat Shaul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici