Noi imagini din satelit arată obiecte neidentificate la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina

Două noi imagini din satelit arată forme albe neidentificate pe acoperişul reactorului 4 de la centrala nucleară Zaporojie.

1467 afișări
Imaginea articolului Noi imagini din satelit arată obiecte neidentificate la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Imaginile, realizate de compania de imagistică prin satelit Planet Labs, au fost capturate pe 5 iulie, la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că este posibil să fi fost plasaţi explozibili la centrală, informează Sky News.

Instalaţia nucleară se află sub controlul Rusiei din 4 martie 2022, după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor să invadeze Ucraina la 24 februarie acelaşi an.

Sunt vizibile cinci forme albe în cea mai clară dintre noile imagini ale Planet Labs, realizată la ora 7:51am UTC. O a doua imagine, realizată la ora 10:16am UTC, arată doar trei forme albe.

Sursa foto: Planet Labs/Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici