Noi imagini prin satelit dezvăluie mai multe baze de operare anti-rachetă ascunse, în Coreea de Nord

Noi imagini prin satelit difuzate luni au arătat mai mult de 12 baze de operare anti-rachetă nord-coreene nedeclarate, un alt semn că Phenianul continuă să avanseze cu programul său nuclear pe fondul indicaţiilor că discuţiile cu SUA s-au blocat în ultimele luni, transmite CNN.

3944 afișări
Imaginea articolului Noi imagini prin satelit dezvăluie mai multe baze de operare anti-rachetă ascunse, în Coreea de Nord

Noi imagini prin satelit dezvăluie mai multe baze de operare anti-rachetă ascunse, în Coreea de Nord

În timp ce reţeaua de situri nedeclarate a fost cunoscută de mult timp de agenţiile americane de informaţii, aceasta nu a fost recunoscută public de preşedintele Donald Trump, care a afirmat că statul nord-coreean "nu mai este o ameninţare nucleară" după summitul din iunie cu liderul Kim Jong Un.

CIA a refuzat să comenteze imaginile, dar oficialii americani şi-au exprimat îngrijorarea faţă de Coreea de Nord care foloseşte locaţii ascunse şi nedeclarate pentru a continua să lucreze la îmbunătăţirea tehnologiei antirachetă şi, eventual, a programului său nuclear.

Imaginile, prezentate pentru prima oară de The New York Times, arată cercetatorii de la programul Beyond Parallel de la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, care au identificat 13 dintre cele 20 de baze de operare ascunse, care nu au fost raportate de guvernul nord-coreean.

"Aceste baze de operare a rachetelor, care pot fi utilizate pentru toate tipurile de rachete balistice de la rachete cu rază scurtă de acţiune (SRBM) până la cele intercontinentale (inclusiv ICBM), ar trebui să facă obiectul declaraţiei, verificării şi dezmembrării în orice acord de denuclearizare finală şi pe deplin verificabilă", se afirmă în raport.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici