Noi manifestaţii în Grecia împotriva planurilor de austeritate

Peste 1.000 de "indignaţi" au început, sâmbătă după-amiază, la Salonic (nord), sub supravegherea atentă a poliţiei, manifestaţiile împotriva planurilor de austeritate din Grecia.

195 afișări
Imaginea articolului Noi manifestaţii în Grecia împotriva planurilor de austeritate

Noi manifestaţii în Grecia împotriva planurilor de austeritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu datorăm nimic, nu plătim nimic, nu vindem nimic, nu ne este frică", se putea citi pe banderola centrală a acestei reuniuni convocate de mişcarea populară a "indignaţilor" care a luat naştere în primăvară la Atena, după modelul spaniol.

Într-un oraş unde mobilizarea poliţiei este fără precedent, cu 7.000 de bărbaţi în uniformă care au închis traficul pe principalele artere şi au interzis circulaţia în jurul centrului Velidio unde premierul Georges Papandreou urmează să susţină un discurs în cursul serii, manifestanţii erau mai puţin numeroşi decât sperau organizatorii.

Rândurile lor au fost îngroşate de circa 3.000 de proprietari de taxiuri care protestează faţă de liberalizarea profesiei lor.

Valurile de manifestanţi urmează să crească prin defilările marilor sindicate, cel privat (GSEE) şi cel public (Adedy), care cer renunţarea la o "politică de sărăcie şi de şomaj".

Poliţia, care a anunţat 32 de arestări în timpul controalelor preventive, va avea de înfruntat şi suporterii clubului local de fotbal Heraklis care protestează faţă de excluderea lor din prima divizie.

Autorităţile se aşteaptă la 20.000 de manifestanţi, în timp ce Guvernul socialist tocmai a promis să înăsprească măsurile de austeritate şi să accelereze privatizările.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici