Noi presupuse cazuri de utilizare a unor arme chimice în Siria

Marea Britanie a informat săptămâna trecută ONU despre noi presupuse cazuri de utilizare a unor arme chimice în conflictul sirian, au anunţat diplomaţi miercuri.

187 afișări
Imaginea articolului Noi presupuse cazuri de utilizare a unor arme chimice în Siria

Noi presupuse cazuri de utilizare a unor arme chimice în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Londra a trimis ONU o scrisoare în acest sens, care conţine detalii despre "noi incidente care au avut loc începând din aprilie", a declarat un diplomat occidental.

Marea Britanie şi Franţa au trimis deja la ONU trei scrisori, în aprilie, în care semnalau presupuse cazuri de utilizare a unor arme chimice în conflict, şi anume în regiunea Homs, în decembrie 2012, solicitând o anchetă în acest sens. Suedezul Ake Sellstrom conduce echipa de anchetatori care a fost numită de ONU, dar care nu a putut să ajungă pe teren până în prezent.

"Continuăm să îi informăm pe secretarul general al ONU (Ban Ki-moon) şi pe domnul Sellstrom imediat ce avem informaţii despre utilizarea presupusă a unor arme chimice" în Siria, a declarat ambasadorul britanic Mark Lyall Grant.

Un oficial ONU de rang înalt a anunţat săptămâna trecută "informaţii tot mai numeroase" despre utilizarea acestui tip de armament în conflict. Ministrul francez de Externe Laurent Fabius a vornit luni, la Bruxelles, despre "prezumţii de utilizare a unor arme chimice tot mai răspândite" în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici