Noi proteste în extremitatea estică a Rusiei. Mii de oameni au strigat „Rusia fără Putin”

  • Mii de oameni au ieşit în stradă sâmbătă în Khabarovsk, în extremitatea estică a Rusiei.
  • Este al patrulea weekend consecutiv de proteste.
  • Ei protestează faţă abordarea politică a preşedintelui Vladimir Putin în zonă, relatează Reuters.
3420 afișări
Imaginea articolului Noi proteste în extremitatea estică a Rusiei. Mii de oameni au strigat „Rusia fără Putin”

Noi proteste în extremitatea estică a Rusiei. Mii de oameni au strigat „Rusia fără Putin”

Locuitorii din Khabarovsk, aflat la 6.110 km de Moscova, sunt nemulţumiţi de reţinerea lui Sergei Furgal în data de 9 iulie.Guvernatorul a fost arestat sub acuzaţia de crimă pe care a negat.

Detenţia sa, despre care susţin susţinătorii săi spun că este motivată politic, a declanşat săptămâni de proteste, creând probleme pentru Kremlin, care încercă să găsescă soluţii pentru criza economică pe care coronavirusul a întărit-o.

Protestatarii au scandat „Libertate!”. Un banner avea scris mesajul „Rusia fără Putin” în timp ce protestatarii au scandat „Putin să demisioneze!” în aproprierea unei clădiri guvernamentale.

Autorităţile oraşului au estimat că aproximativ 3.500 de persoane au luat parte la marş. Unele publicaţii locale au situat numărul la peste 10.000.

Protestele au evidenţiat furia cetăţenilor din Extremul Orient care consideră că Aau fost neglijaţi de autorităţile de la Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici