Noi violenţe în Parlamentul sud-coreean

Noi violenţe au avut loc sâmbătă în Parlamentul sud-coreean, unde agenţii de securitate au încercat să îndepărteze deputaţii opoziţiei, care protestau faţă de ratificarea unui acord controversat privind importurile de carne de vită americane, potrivit televiziunii.

12 afișări
Imaginea articolului Noi violenţe în Parlamentul sud-coreean

Serviciile de securitate au folosit extinctoare împotriva parlamentarilor, în 18 decembrie, pentru a pune capăt violenţelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe persoane au fost rănite, după ce aproximativ 200 de agenţi de securitate au încercat să îndepărteze deputaţii din cadrul Partidului Democratic (DP), principala formaţiune de opoziţiei, care protestau în sediul Parlamentului.

Autorităţile şi Adunarea Naţională au cerut deputaţilor să înceteze acţiunea de protest şi să retragă banderolele de pe zidurile Parlamentului.

În Parlamentul sud-coreean au mai fost înregistrate violenţe la 18 decembrie, când deputaţii opoziţiei au încercat să îndepărteze din această zonă parlamentarii majorităţii, care începuseră procedura de ratificare a acordului privind importurile de carne de vită americane.

Serviciile de securitate au folosit atunci extinctoare pentru a pune capăt violenţelor.

Opoziţia, care are 83 de deputaţi, se opune ratificării unui acord cu Statele Unite privind reluarea importurile de carne de vită americane, un dosar spinos aflat la originea a numeroase manifestaţii violente în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici