Noi violenţe israelo-palestiniene. Cinci palestinieni, ucişi într-o operaţiune, în Cisiordania

Cel puţin cinci militanţi palestinieni au fost ucişi luni, în Cisiordania, în cursul unei operaţiuni antiteroriste a serviciilor de securitate israeliene, pe fondul tensiunilor extreme din ultimele săptămâni.

530 afișări
Imaginea articolului Noi violenţe israelo-palestiniene. Cinci palestinieni, ucişi într-o operaţiune, în Cisiordania

Noi violenţe israelo-palestiniene. Cinci palestinieni, ucişi într-o operaţiune, în Cisiordania

Militari israelieni şi membri ai Serviciului israelian de securitate internă (Shin Bet) au descins în tabăra palestiniană de refugiaţi Aqabat Jabr, situată în apropiere de Ierihon, în Cisiordania, informează site-ul Ynetnews.com.

Militanţi palestinieni au deschis focul spre agenţii serviciilor de securitate israeliene. Cinci militanţi palestinieni, presupuşi membri ai grupului fundamentalist Hamas, au fost ucişi. Alţi trei palestinieni au fost răniţi, iar şase suspecţi au fost arestaţi, doi dintre ai confirmând apartenenţa la mişcarea Hamas.

Tensiunile israelo-palestiniene s-au intensificat în ultimele două săptămâni. Şapte israelieni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, într-un incident armat produs la periferia oraşului Ierusalim, ca reacţie la o operaţiune militară israeliană în Cisiordania, soldată cu moartea a nouă palestinieni, militanţi islamişti şi civili.

Anul trecut, peste 170 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni militare israeliene efectuate în teritoriul palestinian Cisiordania sau după ce au încercat să comită atacuri. Alţi 36 de palestinieni au fost ucişi anul acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici