Norvegia închide din nou o parte din spaţiul său aerian

Norvegia a închis din nou, marţi dimineaţă, o parte din spaţiul său aerian din sud-vestul ţării, din cauza norului de cenuşă format în urma erupţiei vulcanice din Islanda, în timp ce spaţiul aerian polonez va rămâne închis marţi deasupra tuturor aeroporturilor din această ţară.

53 afișări
Imaginea articolului Norvegia închide din nou o parte din spaţiul său aerian

Norvegia închide din nou o parte din spaţiul său aerian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Culoarele din sud-vestul ţării au fost închise din nou, din cauza norului de cenuşă", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţii aeriene norvegiene (AVINOR), Sindre Aanonsen, menţionând în special închiderea celui de-al doilea aeroport al ţării, Bergen.

Culoarele aeriene deasupra aeroportului din Oslo sunt în continuare deschise, a adăugat el.

Norvegia deschisese duminică seara practic întreg spaţiul său aerian şi toate aeroporturile principale, inclusiv cel din Oslo. Doar culoarele pe deasupra platformelor petroliere din Marea Nordului erau încă închise luni.

Norvegia a fost prima ţară care a început să îşi închidă spaţiul aerian miercuri, în urma erupţiei vulcanului islandez, şi l-a deschis parţial şi temporar începând de vineri.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale de navigaţie aeriană poloneză (PAZP) a anunţat că spaţiul aerian va rămâne închis marţi deasupra tuturor aeroporturilor din Polonia, din cauza norului de cenuşă vulcanică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici