Nou atac aerian american împotriva extremiştilor în Irak

Un avion american fără pilot a distrus miercuri un vehicul armat al extremiştilor din cadrul Statului Islamic, în apropiere de Sinjar, în nordul Irakului, a anunţat comandamentul militar american care se ocupă de Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.

583 afișări
Imaginea articolului Nou atac aerian american împotriva extremiştilor în Irak

Nou atac aerian american împotriva extremiştilor în Irak (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Această nouă misiune se înscrie în cadrul atacurilor aeriene autorizate de preşedintele Barack Obama, joi, pentru protejarea personalului diplomatic american aflat în post la Erbil, în Kurdistanul irakian, a refugiaţilor creştini şi yazidi.

Yazidi, o minoritate kurdofonă, a fost alungată când insurgenţii au preluat controlul oraşului Sinjar.

Refugaţi în zonele aride din apropiere de Sinjar, mii de yazidi încearcă să supravieţuiască între foamete şi extremişti.

Pentru a le veni în ajutor, Statele Unite paraşutează, de asemenea, hrană şi apă.

Marţi, secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a anunţat trimiterea a 130 de consilieri militari suplimentari la Erbil, în Kurdistanul irakian, pentru "evaluarea în profunzime" a ceea ce poate face Pentagonul pentru a le veni în ajutor refugiaţilor.

Dar, a subliniat el, aceşti consilieri nu vor merge acolo pentru a lupta, la peste doi ani şi jumătate de la plecarea ultimelor trupe americane din Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici