Nouă agenţi de poliţie, răniţi în confruntări cu protestatari în Irlanda de Nord

Nouă agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntări cu protestatari unionişti, în Irlanda de Nord, în a treia zi de violenţe

205 afișări
Imaginea articolului Nouă agenţi de poliţie, răniţi în confruntări cu protestatari în Irlanda de Nord

Nouă agenţi de poliţie, răniţi în confruntări cu protestatari în Irlanda de Nord (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

Aproximativ 100 de militanţi unionişti au atacat agenţii de poliţie cu pietre şi sticle incendiare. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru dispersarea protestatarilor, informează BBC News.

Sâmbătă dimineaţă, 1.000 de unionişti au protestat faţă de o decizie controversată a Primăriei din Belfast de arborare a drapelului Marii Britanii doar în anumite zile.

Violenţele au avut loc în estul oraşului Belfast şi în Newtownabbey, unde 18 protestatari au fost reţinuţi.

Există indicii că cel puţin un manifestant a tras focuri de armă spre poliţie, un bărbat de 38 de ani fiind arestat. Autorităţile nord-irlandeze au declanşat o investigaţie în acest caz, incidentul riscând să tensioneze şi mai mult situaţia în regiunea disputată din Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici