Noua doctrină militară a Rusiei include atacuri nucleare preventive

Proiectul noii doctrine militare a Rusiei, care prevede posibilitatea unor atacuri nucleare preventive, aproape că a fost finalizat, anunţă Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate, citat de agenţia RIA Novosti.

128 afișări
Imaginea articolului Noua doctrină militară a Rusiei include atacuri nucleare preventive

Proiectul noii doctrine militare a Rusiei, care prevede atacuri nucleare preventive, este pregătit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de a treia versiune a doctrinei militare adoptate în perioada postsovietică", precizează Patruşev.

"Dacă la redactarea primei versiuni, în 1993, excludeam posibilitatea unor conflicte militare, evenimentele ulterioare ne-au arătat că sunt posibile conflicte, chiar conflicte de amploare", explică Patruşev.

Noua doctrină stipulează că Rusia are dreptul să recurgă la arme nucleare pentru respingerea unei agresiuni de amploare cu arme convenţionale.

Potrivit secretarului Consiliului de Securitate, proiectul evocă existenţa unor noi riscuri, precum lupta pentru resurse energetice, extinderea NATO, proliferarea armelor de distrugere în masă şi terorismul internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici