Nouă persoane, arestate în Polonia, sub acuzaţia de sabotaj la comanda Rusiei

  • Nouă persoane au fost arestate în Polonia sub acuzaţia de sabotaj la comanda Rusiei.
  • Anunţul a fost făcut de premierul polonez Donald Tusk.
  • În paralel, polonezii investesc sume suplimentare în serviciile secrete.
Urmărește
297 afișări
Imaginea articolului Nouă persoane, arestate în Polonia, sub acuzaţia de sabotaj la comanda Rusiei

Nouă persoane, arestate în Polonia, sub acuzaţia de sabotaj la comanda Rusiei

Anchetatorii din Polonia au arestat nouă persoane în legătură cu acte de sabotaj comise în ţară la ordinul serviciilor ruse, a declarat prim-ministrul Donald Tusk, potrivit Reuters.

Polonezii susţin că sprijinul masiv pentru Ucraina au transformat Polonia într-o ţintă pentru serviciile secrete din Rusia. Ruşii încearcă să destabilizeze ţara, mai cred polonezii.

În cazul celor nouă suspecţi este vorba despre acte de sabotaj care au presupus agresiuni fizice, incendieri şi tentative de incendiere, a explicat Donald Tusk.

Premierul a mai spus că Polonia colaborează cu aliaţii săi în această problemă şi că astfel de comploturi au afectat şi Lituania, Letonia şi posibil şi Suedia.

La începutul acestei luni, Tusk a annunţat că Polonia va aloca 100 de milioane de zloţi suplimentari (25,5 milioane de dolari) serviciilor de informaţii pentru a lupta cu ameninţările din partea Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici