Noua Zeelandă renunţă la controalele stricte de la graniţă. "Suntem pregătiţi să primim lumea înapoi"

  • Noua Zeelandă va renunţa mai devreme la controalele stricte de la graniţă, deoarece răspunsul ţării la pandemie, a făcut din aceasta "un loc sigur de vizitat", a declarat miercuri premierul Jacinda Ardern.
  • "Suntem pregătiţi să primim lumea înapoi", a declarat Ardern reporterilor.
749 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă renunţă la controalele stricte de la graniţă. "Suntem pregătiţi să primim lumea înapoi"

"Sunt mândră că Noua Zeelandă este o ţară capabilă, în acest moment, să ofere un loc sigur în care turiştii noştri să se întoarcă." Ardern a spus că australienii vaccinaţi ar putea vizita fără a fi supuşi carantinei sau autoizolării începând cu luna aprilie, în loc de data de iulie planificată iniţial.

Călătorii din naţiunile care au acorduri de scutire de vize cu Noua Zeelandă - inclusiv pieţele majore din emisfera nordică, Japonia, Singapore, Coreea şi Taiwan - vor putea face acelaşi lucru de la 1 mai, scrie France 24.

Ardern a descris schimbarea ca fiind un impuls major pentru industria turismului din Noua Zeelandă, care se confruntă cu dificultăţi. "Suntem pregătiţi să trecem în siguranţă la un nou capitol al gestionării pandemiei, această schimbare aduce cu sine oportunităţi economice uriaşe", a declarat ea.

Turismul a fost cel mai mare generator de venituri din exportul Noii Zeelande înainte de pandemie, generând peste 16 miliarde de dolari neozeelandezi (10,9 miliarde de dolari) anual, 40 la sută dintre turişti venind din Australia.

În cea mai mare parte a pandemiei, toate persoanele sosite din străinătate au trebuit să treacă prin două săptămâni de carantină în unităţi hoteliere administrate de guvern şi patrulate de armată.

Controalele au ajutat la menţinerea virusului în afara comunităţii pentru perioade îndelungate, dar Noua Zeelandă se confruntă în prezent cu un val de infecţii cu varianta Omicron, marţi fiind înregistrate peste 21.000 de cazuri noi. Cu toate acestea, populaţia este foarte bine vaccinată, peste 95 la sută fiind dublu vaccinată şi a înregistrat doar 117 decese legate de coronavirus la o populaţie de cinci milioane de locuitori.

Ardern a declarat că Noua Zeelandă are cea mai mică rată de mortalitate din lumea dezvoltată şi că răspunsul său la pandemie o va face atractivă pentru turişti pe o piaţă internaţională competitivă. "Suntem un loc sigur de vizitat şi Noua Zeelandă va fi pregătită cu braţele deschise", a spus ea.

Anunţul nu a vizat sosirile din ţări precum China şi India, unde sunt necesare vize pentru a vizita Noua Zeelandă, care în prezent trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile la sosire. Această cerinţă nu ar trebui să fie eliminată până în octombrie, dar Ardern a spus că este posibil ca şi această dată să fie devansată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici