Noul ambasador rus la Washington cere reluarea întrevederilor între oficialii militari americani şi ruşi

Anatoli Antonov, noul ambasador al Rusiei la Washington, a declarat că ar trebui reluate contactele directe între oficialii militari americani şi ruşi, în condiţiile în care astfel de contacte au fost întrerupte în anul 2014, ca urmare a crizei din Ucraina, informează agenţia de ştiri Reuters.

295 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador rus la Washington cere reluarea întrevederilor între oficialii militari americani şi ruşi

Noul ambasador rus la Washington cere reluarea întrevederilor între oficialii militari americani şi ruşi

"A venit timpul să reluăm întrevederile comune între miniştrii de Externe şi ai Apărării din Rusia şi Statele Unite, în formatul doi plus doi", a declarat Antonov într-un interviu publicat pe site-ul publicaţiei Kommersant.

Ambasadorul a lansat şi un apel pentru întrevederi între şefii serviciilor de informaţii din Rusia şi SUA.

"Cooperarea" între Consiliul de Securitate al Rusiei şi Consiliul Naţional de Securitate al Statelor Unite ar contribui la lupta împotriva terorismului, contracararea ameninţărilor cibernetice şi ar îmbunătăţi stabilitatea strategică, a mai adăugat oficialul rus.

Antonov, fost adjunct al ministrului de Externe al Rusiei, este vizat de sancţiuni UE în legătură cu rolul său în ceea ce priveşte criza din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici