Noul bilanţ al accidentului de feribot din Bangladesh a ajuns la 65 de morţi

Cel puţin 65 de persoane au murit după ce un feribot plin cu pasageri s-a scufundat într-un râul din Bangladesh, iar bilanţul victimelor ar putea creşte, a anunţat luni dimineaţa presa oficială, relatează CNN.

162 afișări
Imaginea articolului Noul bilanţ al accidentului de feribot din Bangladesh a ajuns la 65 de morţi

Noul bilanţ al accidentului de feribot din Bangladesh a ajuns la 65 de morţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Feriboul s-a scufundat după ce a fost lovit de o navă cargo duminică la prânz, au declarat poliţia şi martorii oculari. Pasagerii de pe puntea inferioară a feribotului ar fi fost blocaţi.

"Am recuperat deja 65 de cadavre şi am salvat aproximativ 100 de persoane. Dintre cei decedaţi, şapte sunt copii, inclusiv o fetiţă în vârstă de şapte luni", a declarat Zillur Rahmanm, asistentul directorului general al Autorităţii pentru Transport Intern pe Apă din Bangladesh, pentru agenţia BSS.

Feribotul era plin când s-a răsturnat pe râul Padma din districtul Manikganj, situat la nord de capitala Dhaka, a anunţat şeful poliţiei Bidhan Tripura. Mulţi dintre cei salvaţi erau pasageri care se aflau pe puntea superioară şi care au sărit în râu.

Adjunctul comisarului din Manikganj, Rashida Ferdouse, a declarat pentru CNN că nu este clar câţi pasageri se aflau pe feribot. "De obicei, operatorii feribotului nu ţin niciun fel de evidenţă şi am aflat de la supravieţuitori că erau peste 100 de persoane la bord", a declarat ea. Cel puţin şapte copii şi 14 femei se află printre persoanele decedate, a precizat ea.

Ferdouse a declarat că oficialii au deschis un centru de operaţiuni pe malul râului, unde le cer oamenilor să precizeze numele rudelor lor dispărute.

Supraaglomerarea şi sistemele deficitare de monitorizare sunt probleme persistente în Bangladesh, unde numeroase persoane mor anual în accidente de feribot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici