Noul Guvern britanic include 23 de milionari

Premierul britanic David Cameron şi-a ales miniştrii exclusiv din cadrul elitei financiare, 23 dintre cei 29 de membri ai Cabinetului său fiind milionari, relatează Mail on Sunday.

57 afișări
Imaginea articolului Noul Guvern britanic include 23 de milionari

Premierul britanic David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre cei 29 de membri ai Cabinetului care vor participa la şedinţele guvernamentale, 23 au bunuri şi investiţii estimate la peste un milion de lire sterline. Cel mai bogat dintre ei este Lord Strathclyde, liderul Camerei Lorzilor, cu o avere estimată la zece milioane de lire sterline (11,5 milioane de euro), ceea ce reprezintă mult chiar şi după standardele aristocratice ale lorzilor. El este urmat de Philip Hammond, ministrul Transporturilor, cu o avere de 7,5 milioane de lire sterline (8,6 milioane de euro).

Premierul David Cameron se află pe locul al cincilea în acest top, fiind devansat de George Osborne, ministrul de Finanţe (4,6 milioane de lire sterline) şi de Jeremy Hunt, ministrul pentru Cultură, Olimpiade, Media şi Sport (4,5 milioane de lire sterline).

Cameron, a cărui avere este estimată la patru milioane de lire sterline (4,6 milioane de euro), provine, ca şi soţia sa, dintr-o familie prosperă. Casa lor din Londra a fost evaluată la 2,7 milioane de lire sterline, iar cea din circumscripţie la un milion de lire sterline. Activitatea soţiei premierului ca director de creaţie la Smythson i-au adus 300.000 de lire sterline. Ambii vor moşteni averi de la părinţii lor. Averea combinată a părinţilor celor doi soţi Cameron este estimată la 30 de milioane de lire sterline (34,5 milioane de euro).

Ministrul de Externe William Hague se află pe locul nouă, cu 2,5 milioane de lire sterline (2,8 milioane de euro), în timp ce vicepremierul liberal-democrat Nick Clegg se clasează pe locul 12, cu 1,9 milioane de lire sterline (2,1 milioane de euro). Ca şi în cazul partenerului său de coaliţie, David Cameron, tatăl lui Clegg a făcut avere în cartierul de afaceri al Londrei.

Ultimul pe această listă este ministrul Apărării, Liam Fox, cu o avere estimată la un milion de lire sterline (1,1 milioane de euro). Numai şase membri ai Cabinetului ar avea averi estimate sub un milion de lire sterline.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici