Noul preşedinte din Peru promite să lupte împotriva corupţiei "cu orice preţ"

Noul preşedinte din Peru, Martin Vizcarra, le-a cerut vineri oficialilor din justiţie să acţioneze rapid şi să desfăşoare o luptă împotriva corupţiei "cu orice preţ", la două zile după ce Pedro Pablo Kuczynski a demisionat pe fondul unor acuzaţii de corupţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

246 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte din Peru promite să lupte împotriva corupţiei "cu orice preţ"

Noul preşedinte din Peru promite să lupte împotriva corupţiei "cu orice preţ"

În cadrul unui discurs susţinut în Congresul de la Lima, după ceremonia de învestitură, Vizcarra a anunţat că va forma un Cabinet complet nou şi va face economia mai competitivă prin reorientarea asupra proiectelor de infrastructură imperios necesare.

"Evenimentele întâmplate trebuie să marcheze sfârşitul politicii de ură şi de confruntări. Avem obligaţia să răspundem nevoilor, cerinţelor şi aspiraţiilor tuturor peruanilor şi să nu ne încurcăm într-o luptă amară care generează pagube enorme pentru Peru", a mai spus Vizcarra.

În vârstă de 55 de ani, Martin Vizcarra a fost vicepreşedinte al ţării şi ambasador în Canada, preluând atribuţiile de preşedinte până la organizarea alegerilor anticipate.

Cu câteva ore înainte de învestirea noului preşedinte, mii de persoane au protestat pe străzile din capitala Lima şi au cerut organizarea rapidă de alegeri anticipate, în speranţa de a curăţa clasa politică, considerată ca fiind coruptă pe scară largă.

"Afară cu toţi!", au strigat demonstranţii, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Fostul preşedinte Pedro Pablo Kuczynski, în vârstă de 79 de ani, neagă în continuare acuzaţiile de corupţie formulate de către partidele de opoziţie. După ce Kuczynski şi-a pierdut imunitatea, un judecător ar putea decide sâmbătă să dispună o interdicţie de a părăsi ţara, până când ancheta procurorilor va fi finalizată.

Kuczynski este acuzat de fapte de corupţie în condiţiile în care compania de construcţii braziliană Odebrecht a dezvăluit efectuarea unor plăţi în valoare de 4,8 milioane de dolari către companii deţinute de către Pedro Pablo Kuczynski şi de către un prieten apropiat al acestuia. Kuczynski a recunoscut că este proprietarul unei firme care a primit bani de la Odebrecht, dar susţine că nu există nimic ilegal cu privire la aceste plăţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici