Noul şef de stat major american care îl înlocuieşte pe Mark Milley este de culoare şi va pregăti America pentru războiul cu China

Mark Milley a părăsit funcţia de preşedinte al şefilor de stat major ai SUA pe care o ocupa din 2019. El a fost înlocuit de Charles Brown (foto), relatează Voice of America.

3508 afișări
Imaginea articolului Noul şef de stat major american care îl înlocuieşte pe Mark Milley este de culoare şi va pregăti America pentru războiul cu China

Presa americană notează că noul şef al Statului Major General se va concentra pe pregătirea unui posibil conflict cu China.

Potrivit unui memorandum publicat la începutul acestui an, majoritatea generalilor americani se pregătesc. 

„Sper să mă înşel. Instinctul meu îmi spune că ne vom lupta în 2025″, a declarat generalul Minihan

Charles  Brown este un fost pilot militar cu experienţă în comandarea trupelor în regiunea Pacificului şi va prelua ştafeta. 

Predecesorul său Mark Milley a ocupat postul de şef al Statului Major General de la 1 octombrie 2019 din timpul administraţiei prezidenţiale Trump, care a fost distins cu mai multe medalii de-a lungul carierei sale militare pentru că a participat la operaţiuni militare în Panama, Irak şi Afganistan, deţinând funcţii de comandă în opt divizii şi forţe speciale.

El a negociat pacea cu talibanii şi a gestionat sub administraţia Biden retragerea trupelor americane din Afganistan în 2021 după Acordul de la Doha şi ajutorarea Ucrainei în faţa agresiunii ruseşti. 

În noiembrie 2022, Milley a cerut Rusiei şi Ucrainei să găsească o „soluţie politică” la războiul ruso-ucrainean , spunând că războiul din Ucraina nu poate fi câştigat prin mijloace pur militare.

El a estimat că pierderile ar duce la 200,000 în ambele părţi.

În februarie 2023, Milley a spus că Rusia a pierdut războiul „din punct de vedere strategic, operaţional şi tactic” şi că „plăteşte un preţ enorm pe câmpul de luptă” în Ucraina 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici