Noul tratat START va fi semnat joi, la prânz, la Castelul Praga

Noul tratat START privind reducerea arsenalelor nucleare american şi rus va fi semnat de preşedinţii Barack Obama şi Dmitri Medvedev joi, la prânz (13.00, ora României), la Castelul Praga, a relatat luni agenţia CTK, citând o "sursă diplomatică".

24 afișări
Imaginea articolului Noul tratat START va fi semnat joi, la prânz, la Castelul Praga

Noul tratat START va fi semnat joi, la prânz, la Castelul Praga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programul summitului americano-rus a fost finalizat la sfârşitul săptămânii trecute şi va fi comunicat oficial zilele următoare, precizează agenţia cehă.

Ceremonia oficială de semnare a tratatului va avea loc în Sala Spaniolă a Castelului, o sală în stil renascentist cunoscută pentru decoraţiunile de stuc aurit.

Semnarea tratatului, care va înlocui acordul semnat în 1991 şi care a expirat la 5 decembrie 2009, va fi precedată de o discuţie a celor doi şefi de stat, care vor aborda mai multe subiecte, potrivit CTK.

Atentatele sinucigaşe de săptămâna trecută de la Moscova, soldate cu 40 de morţi, ar putea figura în programul întrevederii, conform aceleiaşi surse.

Medvedev va sosi la Praga miercuri, în jurul orei 19.15 (20.15, ora României) şi va discuta în aceeaşi seară cu omologul său ceh, Vaclav Klaus. El va părăsi capitala cehă joi după-amiază, după conferinţa de presă şi dejunul solemn prevăzute la finalul ceremoniei de semnare a tratatului START, adaugă CTK.

Obama se va întâlni joi cu 11 lideri din Europa Centrală şi de Est. Înainte de a pleca la Washington, el va discuta vineri dimineaţă cu Klaus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici