Numai 14 dintre cadavrele victimelor accidentului din Rusia sunt identificabile fără probleme

Numai 14 dintre cele 95 de cadavre ale victimelor accidentului în care a fost implicat avionul prezidenţial polonez, transportate la Moscova, sunt identificabile "fără probleme", a declarat ministrul polonez al Sănătăţii Ewa Kopacz.

43 afișări
Imaginea articolului Numai 14 dintre cadavrele victimelor accidentului din Rusia sunt identificabile fără probleme

Numai 14 dintre cadavrele victimelor accidentului din Rusia sunt identificabile fără probleme (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Alte zece cadavre vor putea fi identificate probabil graţie semnelor particulare", a declarat Kopacz pentru televiziunea poloneză TVN24, de la Moscova.

Potrivit ministrului, testele genetice vor fi necesare pentru identificarea cadavrelor celorlalte persoane moarte în accident.

Ea nu a precizat dacă trupul neînsufleţit al soţiei preşedintelui, Maria, se numără printre acestea din urmă.

Cadavrele victimelor accidentului au fost transportate la Moscova. Doar corpul neînsufleţit al preşedintele Lech Kaczynski, identificat sâmbătă de fratele său geamăn, Jaroslaw, a fost repatriat duminică la Varşovia.

Corpul neînsufleţit al soţiei preşedintelui, Maria Kaczynska, în vârstă de 59 de ani, decedată alături de soţul ei în acest accident, nu a putut fi identificat, potrivit preşedinţiei poloneze.

"Nu a fost posibilă identificarea trupului Mariei Kaczynska, altfel, ea ar fi fost repatriată împreună cu soţul său", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Tomasz Brzezinski.

Accidentul avionului preşedintelui polonez s-a produs sâmbătă dimineaţa la Smolensk, în vestul Rusiei, la peste 400 de kilometri vest de Moscova. Toate cele 96 de persoane aflate la bord au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici