VIDEO Numărătoare inversă până la coliziunea cu racheta chineză scăpată de sub control

  • Racheta Long March 5B este aproape de coliziunea cu Pământul
  • Experţii avertizeasă că aeronava se va ciocni de planetă în orele următoare
  • Washington-ul a anunţat că nu va doborî racheta pe cale aeriană
12913 afișări
Imaginea articolului VIDEO Numărătoare inversă până la coliziunea cu racheta chineză scăpată de sub control

Numărătoare inversă până la coliziunea cu racheta chineză scăpată de sub control

Pentagonul avertizează: racheta chinezească, de care ştiam de ceva vreme că se va prăbuşi pe Pământ, este extrem de aproape! Coliziunea va avea loc pe 10 mai, dar Statele Unite au anunţat că nu vor doborâ aeronava. 
 
Aceasta a dus cu succes un modul pentru staţia spaţială chineză, dar apoi a ieşit de sub control şi a ajuns acum până la orbita joasă a Pământului. 
 
 
„Nu avem în plan distrugerea rachetei în aer. Sperăm că va ateriza într-un loc în care nu va face rău nimănui - în ocean sau într-un loc precum acesta”, a declarat Lloyd Austin, potrivit The Independent.
 
Organizaţia non-profit „Aerospace” se aşteaptă ca resturile să lovească Pacificul, lângă Ecuator, după ce vor trece pe deasupra oraşelor din estul Statelor Unite.
 
Beijingul a rupt în sfârşit tăcerea şi a oferit detalii despre situaţia aterizării necontrolate.
 
„Din câte am înţeles, acest tip de rachetă adoptă un design tehnic special, iar marea majoritate a dispozitivelor vor arde şi vor fi distruse în timpul procesului de reintrare (în atmosferă n.r.), deci are şanse foarte mici de a provoca daune activităţilor aeriene şi Pămantului. Autorităţile competente vor publica informaţiile complete în timp util”, spune Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez.
 
Racheta chinezilor nu aduce tensiuni doar la nivel politic. În cazul în care nu se va dezintegra în aer, împlicaţiile deşeurilor pot fi la rândul lor dezastruoase pentru natură, atât pentru habitatul oceanic, cât şi pentru animalele de pe uscat.
 
În luna mai a anului trecut, o altă rachetă a chinezilor a aterizat necontrolat în Oceanul Atlantic.
 
„Prietenele noastre mamifere, precum vidrele, îşi pot pierde abilitatea de a se izola, din cauza acoperirii cu combustibil, iar păsărilor le poate fi împiedicată scuturarea apei, în timp ce peştii, crustaceele şi celelalte creaturi marine pot intra în contact cu uleiul dacă acesta se amestecă în vârtejuri de apă”, se arată într-un videoclip Life Noggin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici